Ki olvas minket ?

Oldalainkat 34 vendég böngészi

Designed by:
Köszöntjük weblapunkon !

Fotópályázat 2017. ​„TÜKÖRKÉPEK" Közutas fotópályázat


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyílt fotópályázatot hirdetett a közutas élet képi megjelenítésének erősítésére.

A pályázat célja: ápolni azt a hagyományt, amelyben a közutas szakma képekben is láthatóvá válik, továbbá a közutas fotóarchívum bővítése, a készülő szakmai kiadványok megfelelő minőségű és mennyiségű képanyaggal való ellátása. A pályázat során olyan fényképeket vártak a szervezők, amelyek a közutas élethez, a közutas mindennapokhoz kapcsolódnak.

A pályázatra beküldött képek itt megtekinthetők. Fotó: © Dr. Makula László

 
E-mail

EWGT 2017. Euro Working Group On Transportation, Budapest


kep1kep2kep3kep4

BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszék ( www.kukg.bme.hu) szervezésében nagy sikerrel megrendezte  az „EWGT 2017. Euro Working Group On Transportation 4-6. September 2017.Budapest” nemzetközi konferenciát a Hotel Gellértben.  http://ewgt2017.bme.hu/

A konferencián elhangzott előadások részletes programja itt megtekinthető:http://ewgt2017.bme.hu/program/

A három napos konferencia fotográfiai munkáit Dr. Makula László végezte. http://ewgt2017.bme.hu/gallery/

Links of photo galeries:

www.digitalalbum.hu/ewgtbestof/index.html

www.digitalalbum.hu/ewgtday1/index.html

www.digitalalbum.hu/ewgtday2/index.html

www.digitalalbum.hu/ewgtday3/index.html

www.digitalalbum.hu/ewgtgaladinner/index.html

 
E-mail

Műszaki alkalmazott fotográfia


kep2kep3kep4kep5kep6kep7kep1

 

A 2016-2017-es esztendőben kiemelt szerepet kaptak a közlekedési infrastruktúra fejlesztéséhez kapcsolható ( tervezés, kivitelezés)  alkalmazott műszaki fotográfia feladatok. Ilyenek például az utak, vasutak, közlekedési csomópontok, hidak és egyéb  műtárgyak stb. bemutatása, kiemelve  a „MÉRNÖKI ALKOTÁST” azok funkcióira és esztétikumára koncentrálva.

A kép tárgya a legfontosabb, minden más ezt a fő célt szolgálja, de arról nem terelheti el a figyelmet.  A kivitelezések egyes érdekes , szakmailag fontos fázisairól un. „képriportok” is (képsorozatok) készülnek. Kiemelt partnereink mérnöki tervező irodák (pl: Tura-Terv Kft, UTIBER Kft, Ut-TESZT Kft) és a közlekedési létesítményeket kivitelező cégek(pl:  HE-DO , Swietelsky , COLAS )  karöltve a beruházóval ( NIF Zrt) .

 

XVI. Országos TDM Konferencia, Mórahalom, 2016.


kep2kep3kep4

A Magyar TDM Szövetség szervezésében Mórahalmon tartották a  XVI. Országos TDM Konferenciát 2016. november 30-december 2. között. A szakmai programok helyszíne az Aranyszöm Rendezvényház volt.

A konferencia beköszöntője az alábbiakban foglalható össze. „A 2016-os év több szempontból is változást hozott a turisztikai szakma életében, és talán még sosem volt olyan fontos a szakma összefogása, valamint az új kihívásoknak való megfelelés, mint idén. A GINOP-VEKOP keretei között benyújtott TDM pályázatok nyertesei még nem kerültek kihirdetésre, ami a szervezetek szempontjából újfajta gazdálkodást és finanszírozási módokat helyez(ett) előtérbe.

kep5kep7kep8

 

 

 

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2016. július


vis1vis2vis3vis4

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 32 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. A 2016. júliusi Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok színes programokat kínáltak. 2016.07.08. - 2016.07.10. három napon látványos lovagi tornák, királyi felvonulási menet, esti fáklyás felvonulás, kézműves vásár, koncertek és királyi borudvar várta az idelátogatókat.

  • Lovagi tornák,
  • Történelmi íjászverseny ( Kassay Lajos lovasíjász világbajnok)
  • Solymászbemutató,
  • Primavera táncegyüttes,
  • Vermes lovasíjász törzs,
  • Olasz zászlósok,
  • Lakoma,
  • Kézműves termékek vására

vis6vis7vis8vis9

Web galéria itt megtekinthető !


 

 

A több mint 20 éve alapított Kvantitás Bt. 2016. májusa óta a Magyar TDM Szövetség pártoló tagja. Tevékenysége, szolgáltatási palettája zömében az un. mérnöki szolgáltatások közé tartozik, amelyeket a TDM szervezetek is hasznosíthatnak fejlesztési munkájuk során.

 

logoA Magyar TDM Szövetség pártoló tagjaként üdvözöljük látogatóinkat !


Székesfehérvár adott otthont a XV. Országos TDM konferenciának 2016. május 19-20. között.

kep1kep2kep6kep8kep11kep12
A pályázó szervezetek közül a Szövetség elnökségének döntése értelmében a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. került ki nyertesen. A desztinációban az elmúlt évek során jelentős fejlesztéseket hajtottak végre (megújult a történelmi belváros, megnyílt a Gorsium Régészeti Park, új rendezvényközponttal, műemlékfürdővel, szállodákkal gazdagodott a kínálat), a TDM működése óta pedig megkétszereződött a településen a vendégéjszakák száma. Az idei konferencia előkészületeivel kapcsolatosan a Magyar TDM Szövetség nagy hangsúlyt helyezett a tagok véleményének, javaslatának kikérésére, így a program összeállításánál előtérbe kerülnek a workshopok, kerekasztal-és pódiumbeszélgetések, kötetlen szakmai eszmecserék.

A 2 napos konferencia a 0. napon Közgyűléssel vette kezdetét, ahol cégünket felvették TDM Szövetség pártoló tagjaként. A konferencián aktív szerepléssel vettünk részt, melyről egy rövid fotográfiai összefoglalót is készítettünk.

A konferenciának a Hotel Magyar Király**** adott otthont.

szallo1szallo2

http://www.tdmszovetseg.eu/

 

Az M4-es metróvonal


Kíváncsiak voltunk, milyen élményt nyújt az M4-es metróvonal és rövid utazást tettünk a vonalon. Benyomásainkat fényképek rögzítik, melyet ide kattintva megtekinthet. Az M4-es metróvonal (eredeti nevén Dél-Buda–Rákospalota (DBR) metróvonal, informálisan zöld metró) a budapesti metró negyedik vonala a Kelenföld vasútállomás és a Keleti pályaudvar között.

 

Bővebben...
 

Nemzeti Közlekedési Napok 2015. Debrecen,  október 27-29.


 

kep2kep2

A konferencia vezérgondolata: „Dinamizmus és haladás – új megközelítések a közlekedésben”

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére, Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter fővédnöksége alatt, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ szervezésében 2015. október 27-29. között Debrecenben hatodik alkalommal került megrendezésre a Nemzeti Közlekedési Napok. A Plenáris napon a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetőinek köszöntője után hagyományosan az ágazat legfontosabb intézményeinek, cégeinek adunk lehetőséget, hogy számoljanak be elért eredményeikről és a jövőbeni tervekről.

A Plenáris ülés délutáni programja előtt a  Magyar Közút Nonprofit Zrt. által meghirdetett „TÜKÖRKÉPEK”. Közutas fotópályázat. 2015.  díjátadása történt.

A díjakat TASÓ LÁSZLÓ közlekedéspolitikáért felelős államtitkár adta át a díjazottaknak. A pályázaton egy második és egy harmadik díjat sikerült megszerezni. A benyújtott pályázati portfólió egyes képeit, valamint a díjazott pályaműveket kiállították a konferencia I. emeleti aulájában.

kep3kep4kep4

Bővebben...
 

fin FINANCIA Kft. szakmai nap. 2016. január 27.


FINANCIA 1fin 2

Rendezvényfotózási munkával részt vettünk a Financia Kft. és az SDS Zrt. 2016. január 27-én  ( Magdolna Borklub és Rendezvényház, 1221. Budapest, Magdolna u. 30. www.magdolnaborklub.hu )  megrendezett szakmai napjának témája az elavult bizonylatáramlási- feldolgozási technológiák modernizálása volt, amelyhez az SDS Zrt olyan megoldást dolgozott ki „SDS dokumentum-közmű” néven, ami a meglévő ügyviteli rendszerek között biztosít átjárót. A Financia ehhez a technológiához elsők között csatlakozva létrehozta a PÉNZSZÁM rendszerben azt a felületet, amely az SDS rendszerén keresztül fogadja, rendszerezi és nagyrészt automatikusan le is könyveli a kapott adatokat.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2