RENDEZVÉNYEK

 Nemzetközi  CEOS WGISS-32 konferencia


 jjjj

Nemzetközi  CEOS WGISS-32 konferencia a Gellért szállóban .

A Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI) 2011 szeptember 26-30. között nemzetközi konferenciát szervezett a Gellért szállóban. A konferencia eseményeiről itt megtekintheti vízuális beszámolónkat.  / 26-30 September, 2011Budapest, Hungary Hosted by Hungarian Association for Geo-Information (HUNAGI)/ Fotógaléria/Photogallery

 

Konferencia beszámolók :

1. NFŰ , ITS workshop


Az NFŰ által 2010. június 17-én a Gellért szállóban tartott ITS workshopról készített vizuális beszámolót  az érdeklődőknek itt meg lehet tekinteni.

Az Európai Bizottság Regionális Főigazgatósága többször felhívta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közlekedési Operatív Programok Irányító Hatósága figyelmét az intelligens közlekedési rendszerek (Intelligent Transport System – ITS) alkalmazásának fontosságára. 2010. május 10-én fogadta el a Bizottság az ITS direktívát. A „2008/0263 (COD)” az intelligens közlekedési rendszereknek a közúti közlekedés területén történő kiépítésére, valamint a más közlekedési módokhoz való kapcsolódására vonatkozó keretről szóló irányelve hazánk számára is újabb feladatokat ad.

Sürgetően szükséges az uniós elvárásoknak megfelelően meghatározni a hazai fejlesztési irányokat. A téma újszerűségére való tekintettel indokolt a jelenlegi hazai alkalmazási területek feltérképezése, a továbbfejlesztés irányainak megismerése.

Bővebben...